Oblastní charita Hradec Králové

Posláním Oblastní charity Hradec Králové je pomáhat lidem v hmotné, sociální, duševní a duchovní nouzi bez ohledu na jejich příslušnost k rase, národnosti nebo náboženskému vyznání, a to v Hradci Králové a okolí.

 

Cílem služeb poskytovaných Oblastní charitou Hradec Králové je pomáhat lidem v krizové nebo dlouhodobě nepříznivé životní situaci tuto situaci vyřešit tak, aby mohli žít v maximálně možné míře samostatnosti dle svých možností a schopností běžným způsobem života, zůstat součástí přirozeného místního společenství a vztahové sítě, využívat místní instituce, které poskytují služby veřejnosti. Organizace podporuje integraci lidí žijících na okraji společnosti a působí na poli prevence sociálního vyloučení.

Za tímto účelem zřizuje zařízení poskytující odborné zdravotní a sociální služby a humanitární pomoc. Každé zařízení má definovány své specifické cíle s ohledem na cílovou skupinu, které služby poskytuje. Cílová skupina Oblastní charita Hradec Králové poskytuje služby zejména lidem v krizové nebo dlouhodobě nepříznivé životní situaci, kterou nedovedou sami řešit, bez ohledu na jejich příslušnost k rase, národnosti a náboženskému vyznání.

Organizace zřizuje zařízení dle jednotlivých cílových skupin, kterým poskytuje služby s ohledem na specifika potřeb té které skupiny. Každé zařízení má přesně definovanou cílovou skupinu, na kterou se specializuje, má rovněž vymezeno, komu své služby, zejména z důvodu odborných kompetencí, neposkytuje.

Činnost Oblastní charity Hradec Králové byla založena za účelem poskytování obecně prospěšných činností charitativních, sociálních a zdravotnických. Podnikatelská a jiná činnost může být pouze doplňková. Oblastní charita Hradec Králové zajišťuje poslání Církve římskokatolické v oblasti hmotné a duchovní dobročinnosti v souladu s ustanovením Kán. 114 § 2 CIC 1983, zejména zajišťuje pomoc lidem v nouzi na principech křesťanské lásky.

Zařazení v dalších kategoriích:  

Instituce a úřady

QR kód


Kontakty

495 516 098, 773 516 098

Adresa

Komenského 266
Hradec Králové
50003

GPS souřadnice

50°12'28.336"N, 15°49'56.687"E

Mapa

Mohlo by se hodit
Doporučujeme