Mateřská škola při Fakultní nemocnici Hradec Králové

Předškolní vzdělávání se uskutečňuje ve všech činnostech a situacích během dne. Probíhá na oddělení Dětské kliniky FN, (VD1, JIP), chirurgii, ortopedii, ORL a infekci. Zajišťují je dvě učitelky mateřské školy.

Vzdělávání je přizpůsobeno dětem, jejich potřebám i momentálním možnostem s přihlédnutím k jejich zdravotnímu stavu. Vždy musí být respektováno právo dítěte zvolit si činnost podle vlastního výběru.

Učitelky MŠ respektují nařízení zdravotníků, protože zdravotní péče je vždy na prvním místě a vzájemná spolupráce se zdravotníky je nutná ve prospěch dětí. Škola je vybavena přiměřeným množstvím hraček a pomůcek pro různé věkové skupiny a částečně i pro různé druhy postižení (pastelky, vodové, temperové a prstové barvy, omalovánky, skládanky, puzzle, autíčka, panenky, konstruktivní stavebnice, knížky apod.). Dětem, které nejsou upoutány  na lůžko, je často dovoleno jít s paní učitelkou do parku, který obklopuje hradeckou nemocnici. Dětské hřiště, umístěné hned vedle Dětské kliniky, poskytuje dětem relaxaci a zábavu. Je to dětmi velmi vítaná změna a zábava. Rodičům, kteří jsou přijati s dětmi, poskytují učitelky materiál, hry a návody, jak s dítětem pracovat, aby činnost poskytovala potěšení i poučení . Činnosti, které jsou dětem nabízeny, jsou účelné a didakticky cílené.

QR kód


Kontakty

495 832 407, 606 606 483

Adresa

Sokolská 581
Hradec Králové
50005

GPS souřadnice

50°12'1.545"N, 15°49'37.017"E

Mapa

Mohlo by se hodit
Doporučujeme