Vokální harmonie

Vokální harmonie, komorní ženský sbor z Hradce Králové, byla založena v roce 1959. Sbor tvoří 20 členek nejrůznějších profesí. Zpívají zde studentky středních i vysokých škol. Současný věkový průměr je 24 let.

 

Sbor zdobí řada úspěchů v národních i mezinárodních soutěžích. Mimo koncertní činnost v Hradci Králové se Vokální Harmonie za dobu své existence představila posluchačům desítek měst naší republiky na více než sedmi stech koncertech. Téměř stovku koncertů uskutečnila v sedmnácti zemích Evropy. V roce 1998 získal sbor na mezinárodní souteži Svátky písní Olomouc dvě zlaté medaile.
Spolupracuje s Filhramonií města Hradec Králové a s instrumentálními sólisty. Repertoár sboru obsahuje skladby všech stylových období, lidové písně i spirituály.
V roce 1994 vydala Vokální harmonie svou první audiokazetu, kterou natočila ve spolupráci s Filharmonií města Hradec Králové a s hradeckými folkovými skupinami Amabile a Kantoři. V roce 1999 natočil sbor svůj první profilový kompaktní disk. Založil Mezinárodní festival komorních sboru Chorus camera, jehož prvních pět ročníků organizoval v Hradci Králové.
Od října 1997 je uměleckým vedoucím a sbormistrem Vokální harmonie Mgr. Jaromír Schejbal, učitel gymnázia Boženy Nemcové v Hradci Králové, sbormistr smíšeného sboru Gybon z téže školy. Klavíristkou sboru je Mgr. Alena Holá, asistentka na katedře VŠP v Hradci Králové.

QR kód


Kontakty

721 233 707,

Adresa

Pospíšilova 324
Hradec Králové
50003

GPS souřadnice

50°12'44.449"N, 15°50'22.200"E

Mapa

Mohlo by se hodit
Doporučujeme