Mateřská škola Třebechovická

Mateřská školka pro 104 dětí s jídelnou.

 

Mateřskou školu najdete na Slezském Předměstí na sídlišti Jih. Je to dvoupatrová budova se čtyřmi prostornými a světlými třídami, celkem pro 104 dětí. Každá třída má své sociální zařízení, v nedávné době zrekonstruované, též jsou nainstalovány nové podlahové krytiny. Všechny třídy jsou zařízené vkusným nábytkem, stolečky a židličky svou výškou odpovídají hygienickým požadavkům. Školu obklopuje velká zahrada s pískovišti, altánem, houpačkami, průlezkami. V létě slouží dětem k osvěžení mlhoviště. Též disponujeme vlastní kuchyní se třemi pracovnicemi, které se při své každodenní práci snaží řídit zásadami zdravé výživy.
 
Ve třídách jsou děti rozdělené převážně podle věku. Odbornou péči zajišťuje osm kvalifikovaných učitelek, nepostradatelný je i provozní personál školy. Všechny pracovnice se snaží zajistit klidné a pohodové prostředí nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče. Jsme otevřeni veškerým podnětům a nápadům ze strany rodičovské veřejnosti, preferujeme úzkou a vstřícnou spolupráci, která zabezpečí pro děti to nejlepší klima a pohodu pro jejich osobnostní rozvoj. Jednou z priorit naší práce je i získání zájmu dětí o další vzdělávání - příprava na vstup do základní školy.
    
Od roku 2003 je součástí Mateřské školy Třebechovická i Mateřská škola Slatina. Tato škola je umístěna v okrajové části města Hradec Králové. Je zřízena ve dvoupatrové budově bývalé školy. V letošním školním roce byly otevřeny tři třídy s počtem 58 dětí, o které se starají tři paní učitelky, jeden učitel a dvě provozní pracovnice. Jídlo se do školky dováží v termoportech z Mateřské školy Třebechovická. I ve Slatině je školka vybavena tak, aby odpovídala potřebám dětí, je zde zrekonstruované hygienické zařízení, nové podlahové krytiny a další. Mateřská škola má dvě zahrady, které jsou vybaveny pískovišti a průlezkami. 

QR kód


Kontakty

Adresa

Třebechovická 837
Hradec Králové
50003

GPS souřadnice

50°12'51.808"N, 15°51'15.746"E

Mapa

Mohlo by se hodit
Doporučujeme