Vokální soubor Gentlemen Singers

Vokální soubor GENTLEMEN SINGERS se sídlem v Hradci Králové byl založen v roce 2003 a během své krátké historie se zařadil k nejvýznamnějším českým hudebním uskupením známým a žádaným u nás i v zahraničí.

 

Repertoár souboru zahrnuje období od gregoriánského chorálu, až po úpravy moderních populárních melodií, přičemž nejvýznamnější část tvoří vokální tvorba 19. a 20. století, lidové písně z Čech, Moravy, Slovenska a současné skladby často zkomponované nebo upravené přímo pro Gentlemen Singers skladateli, s nimiž soubor úzce spolupracuje (např. Jan Vičar, Jaroslav Krček, Jan Jirásek, Stephen Hatfield či Mark van Platen). 
Gentlemen Singers pravidelně hostují na významných festivalech po celé Evropě a natáčí hudební pořady pro rozhlas i televizi. Od svého vzniku v roce 2003 absolvovali více než 300 koncertů ve 14 zemích světa (např. Německo, Francie, Španělsko, Nizozemí, Estonsko, Rusko, Tunisko či USA). Kromě koncertní činnosti Gentlemen Singers ve spolupráci s Filharmonií Hradec Králové pravidelně pořádají abonentní cyklus Komorní večery s Gentlemen Singers, ve kterém se již představily takové soubory jako Ensemble Amarcord (Německo), Banchieri Singers (Maďarsko) či Close Harmony Friends (Slovensko).
Mezi poslední úspěchy Gentlemen Singers patří 2. místo z prestižního soutěžního festivalu Tolosa Choral Contest (2008). Velmi kladně byly ohodnoceny také tři nahrávky souboru s názvy CANTO ERGO SUM (Zpívám, tedy jsem), Gentlemen Singers LIVE a IN EUROPAM NATUS EST (V Evropě narozen jest). Odborná hudební kritika označila Gentlemen Singers za "vokální naději a živou vodu pro českou sborovou scénu".

QR kód


Kontakty

Adresa

Mánesova 564
Hradec Králové
50002

GPS souřadnice

50°12'43.985"N, 15°49'18.243"E

Mapa

Mohlo by se hodit
Doporučujeme