Galerie P Univerzity Hradec Králové

Galerie P je projektem studentů Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové.

Vznik výstavní činnosti byl spjat s přestěhováním Katedry výtvarné kultury do zrekonstruovaného hradeckého pivovaru v roce 2008. Vedle snahy plně využít nové prostory podnítila ustanovení Galerie P touha zviditelnit studentskou tvorbu. Ta je často skrytá a nenápadná a o její existenci se mnohokrát vůbec neví.

Galerie P chce prezentovat výtvarná díla, která vznikají nejen v praktických kurzech studia na univerzitě, ale také z vlastní iniciativy studentů, z touhy vyjádřit se v umělecké rovině. Studenti chtějí díla ukázat na světle, aby vystoupila z neviditelnosti a našla diváka. Jen tak je asi možné, aby se mohla stát díly uměleckými.

Galerie P představuje experimentální výstavní prostor, který touží po vzniku diskuze nad uměleckou tvorbou. Vedle Galerie T Na Soutoku dává příležitost k setkání akademické obce s veřejností a chce fungovat jako další kulturní scéna univerzity, potažmo Hradce Králové a okolí. Na druhé straně nechce Galerie P sloužit pouze jako experiment, neboť má jasnou a definovanou vazbu ke škole samotné.

Výstavní program Galerie P připravuje a s odborníky konzultuje skupina studentů Katedry výtvarné kultury Pedagogické fakulty UHK.

QR kód


Kontakty

Adresa

Pivovarské náměstí 1244
Hradec Králové
50003

GPS souřadnice

50°12'28.134"N, 15°49'47.615"E

Mapa

Mohlo by se hodit
Doporučujeme