Folklórní soubor Kvítek

Folklórní soubor Kvítek vznikl na podzim roku 1982 jako taneční kroužek, v roce 1985 se začala formovat dětská muzika.

Nyní, po 27 letech, plně funguje souborová muzika. Jejími členy jsou zkušení muzikanti, dospělí mladí lidé. Taneční složka souboru momentálně nepracuje.Soubor Kvítek se věnuje zpracování písniček zejména vlastního regionu - Hradecka, Podorlicka, Podkrkonoší a východních Čech. Muzikanti si rádi zahrají i písničky z jiných regionů Čech, Moravy a Slovenska. Všechny úpravy písniček pocházejí ze souborové dílny. Muzika má na repertoáru víc než 425 úprav písní v notovém záznamu. Za dobu svého působení soubor uskutečnil celou řadu vystoupení doma i v zahraničí.

Kvítek je spolu s Folklórním sdružením ČR a Hradeckou kulturní a vzdělávací společností každoročně pořadatelem festivalu s mezinárodní účastí "Setkání s folklórem". V Hradci Králové zavedl tradici vánočních koncertů "Kvítek vánoční" a také „Jarní muzicírování" je akcí, která si získává stále větší zájem veřejnosti.
 
V roce 1995 se muzikanti a zpěváci podíleli na vzniku magnetofonové kazety s názvem "Kvítek ...a česká písnička"; o rok později byla nahrána audiokazeta vánočních koled "Spi, spi, neviňátko". První souborové CD "Lidové písničky nejen z Hradecka" s 21 písničkami bylo pokřtěno na jaře roku 2002.

QR kód


Kontakty

Adresa

Bezručova 1435
Hradec Králové
50002

GPS souřadnice

50°11'54.705"N, 15°48'29.873"E

Mapa

Mohlo by se hodit
Doporučujeme